Terveisiä kansainvälisestä psykofyysisen fysioterapian konferenessista Madridista!

Terveisiä kansainvälisestä psykofyysisen fysioterapian konferenessista Madridista!

Hola!

Kansainvälinen psykofyysisen fysioterapian konferenessi järjestettiin  9.-11.3. keväisessä Madridissa! Yhteenkuuluvuuden voimaannuttava  tunne ja jaettu innostus siivittivät yli 200 osallistujaa läpi konferenssin. Osallistujia oli saapunut paikalle 36 eri maasta. Tiivis ohjelma tarjosi uutta tietoa niin tutkimuksellisesta kuin kokemuksellisestakin näkökulmasta sekä lukuisia mahdollisuuksia verkostoitua uusien kollegoiden kanssa.

Tarjontaa oli hyvin laaja-alaisesti mielenterveyttä edistävän fysioterapian eri osa-alueilta. Fokuksessa olivat esimerkiksi krooninen kipu, vaikeat mielenterveysongelmat, syömishäiriöt, PTSD, eri psykofyysisen fysioterapian menetelmät sekä vaikuttavuus ja mittaaminen.

Suomesta mukana oli yhteensä 14 osallistujaa sekä yksi luento, työpaja ja posteri-esittely. Mikko Patovirta luennoi persoonallisuuspiirteiden ja kroonisen kivun yhteydestä, Kirsti Niskala piti työpajaa aiheesta BBAT ja akuutin ja kroonisen alaselkäkivun hoito. Marjo Keckmanin esittelemä posteri tarjosi tietoa Somebody -hankkeesta, jossa lasten ja nuorten pahoinvointia pyritään vähentämään kehotietoisuutta sekä hyvinvointi- ja terveystaitoja edistämällä.  Lisäksi TtT Merja Sallinen valittiin kansainvälisen psykofyysisen fysioterapiaorganisaation, IOPTMH:n, toimikuntaan seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Hyvä Suomi!

Konferenssin parhaiksi valittujen esitysten sisällöistä voi lukea konferenssin kotisivuilta osoitteessa http://www.icppmh.org/madrid_conference.html kunhan järjestäjät ehtivät ne sinne laittaa. Järjestelyt ja puitteet olivat hienot, joten hyvä myös Espanja!

Kuvia ja kommentteja myös twitterissä, ‪#‎ICPPMH‬
https://twitter.com/hashtag/icppmh

Seuraava konferenssi järjestetään 2018 Islannissa! Sjáumst á Íslandi!

vaikuttunein terveisin
pj Anna-Maija Terävä