Kynäniekka koulutukseen valittu

Kynäniekka koulutukseen valittu

Lempeää viikonlopun alkua! Vihdoin voimme ilolla julkistaa syyskoulutuspäiville valitun ”toimittajan”. Hakemusten perusteella Psyfy:n hallitus valitsi turkulaisen Maria Helanderin jakamaan kokemuksiaan kipukoulutuksesta yhdistyksen lehdessä. Onnea Marialle! Alla hänen hakemuksensa ja mietteitään kokemuksellisuudesta.

”Olen 32-vuotias naikkonen Turusta. Oma matkani psykofyysiseen maailmaan alkoi kolme vuotta sitten pysähtyessäni hengittämään. Nautin työssäni yhdessä asiakkaan kanssa ihmettelystä sekä aidosta läsnäolevasta vuorovaikutuksesta.
Vapaa-aikani kuluu perheen ja koiran kanssa sekä sekalaisissa harrastuksissa. Sydäntä lähimpinä minulle ovat jooga ja luonnossa liikkuminen, sekä kuntosali ja juokseminen. Pyrin olemisen ja tekemisen tasapainoon voidakseni hyvin ja jaksaakseni niin työssä kuin vapaalla.

Eräs keinoistani itseilmaisuun on ollut kirjoittaminen. Haluan kirjoittaa ihmisenä ihmiselle tuoden esille omia kokemuksiani ja ajatuksiani. Omien tuntemusten jakaminen saattaa normalisoida monia häpeällisinä pidettyjä tunteita, ajatuksia ja kokemuksia tehden niistä siten ehkä hyväksyttävämpiä. Omakohtaisten kokemusten ja tuntemusten jakamisen kautta myös ns. hiljainen tieto tulee näkyväksi.

Olisi ihanaa saada kirjoittaa lehteen koulutuspäivistä. Itselleni se olisi myös osa omaa prosessiani, menemistä epämukavuusalueelle ja pelkojen voittamista. Kirjoittaessani haluan myös houkutella lukijaa uteliaasti innostumaan aiheesta. Kipu aiheena on alkanut kiinnostamaan itseäni koko ajan enemmän ja enemmän työni kautta. Haluan oppia ymmärtämään kipua, etenkin kroonista, jotta osaisin työssäni paremmin kohdata kipuasiakkaat mahdollisimman kokonaisvaltaisesta näkökulmasta. Kirjoittaminen auttaa myös jäsentämään ja reflektoimaan nähtyä ja koettua.” -Maria Helander

Marian teksti on luettavissa vuoden viimeisessä jäsenlehdessä.